Logo no.boatexistence.com

Bør hvaljakt forbys?

Innholdsfortegnelse:

Bør hvaljakt forbys?
Bør hvaljakt forbys?

Video: Bør hvaljakt forbys?

Video: Bør hvaljakt forbys?
Video: Hans Bauge - Hvalfangst 2024, Kan
Anonim

Hvalfangst er ulovlig i de fleste land, men Island, Norge og Japan driver fortsatt aktivt med hvalfangst. Over tusen hvaler blir drept hvert år for at kjøttet og kroppsdelene deres skal selges for kommersiell vinning. Deres olje, spekk og brusk brukes i legemidler og kosttilskudd.

Hvorfor er det dårlig å jakte hval?

Fremtiden for hvaler er truet av landenes disregarding og arbeider for å oppheve IWCs moratorium for kommersiell hvalfangst, samt fartøystreik, sammenfiltring av fiskeredskaper, havforurensning (inkludert marint rusk), tap av habitat og menneskeskapt, høy støy.

Er det g alt å drepe hval?

5) Hvaler er fulle av vedvarende giftstoffer, som kvikksølv og PCB. Som langlivede og saktevoksende dyr 'bioakkumulerer' de disse i spekket. Dette gir dem problemer når de bekjemper sykdom og avl, og kan også gjøre dem giftige hvis de spises.

Er hvaljakt grusom?

The Animal Welfare Institute mener all hvalfangst er iboende grusom Selv de mest avanserte hvalfangstmetodene kan ikke garantere en øyeblikkelig død eller sikre at påkjørte dyr blir gjort ufølsomme for smerte og nød før de dør, som er den allment aksepterte standarden for husdyr.

Hvorfor bør vi drepe hvaler?

Hvalspekk ga energi og vitamin A, C og D, og hvalkjøtt er rikt på niacin, jern og protein [kilde: Tevuk]. Hver del av pattedyret ble spist eller brukt til å tenne lamper og lage verktøy og sleder. Å spise hvalkjøtt har også blitt vevd inn i Japans historie og kultur.

Anbefalt: