Logo no.boatexistence.com

Hva er eldre jødedom eller kristendom?

Innholdsfortegnelse:

Hva er eldre jødedom eller kristendom?
Hva er eldre jødedom eller kristendom?

Video: Hva er eldre jødedom eller kristendom?

Video: Hva er eldre jødedom eller kristendom?
Video: Islam & Jødedommen 2024, Kan
Anonim

Jødedom er den eldste overlevende monoteistiske religionen, som oppsto i det østlige Middelhavet i det andre årtusen f. Kr. Abraham regnes tradisjonelt for å være den første jøden og å ha inngått en pakt med Gud.

Hvilken religion er eldre enn jødedommen?

Noen ganger k alt den offisielle religionen i det gamle Persia, Zoroastrianism er en av verdens eldste overlevende religioner, med lære som er eldre enn buddhismen, eldre enn jødedommen og langt eldre enn kristendommen eller Islam. Zoroastrianisme antas å ha oppstått på slutten av det andre årtusen f. Kr.

Hvilken religion kom først i verden?

Hinduisme er verdens eldste religion, ifølge mange forskere, med røtter og skikker som dateres tilbake mer enn 4000 år. I dag, med rundt 900 millioner tilhengere, er hinduismen den tredje største religionen bak kristendommen og islam.

Hva er eldre islam eller kristendom?

kristendom utviklet seg fra jødedommen fra det andre tempelet i det 1. århundre e. Kr. Den er grunnlagt på Jesu Kristi liv, lære, død og oppstandelse, og de som følger den kalles kristne. Islam utviklet seg på 700-tallet e. Kr.

Er kristendommen eldre enn buddhismen?

Buddhismens historie går tilbake til det som nå er Bodh Gaya, India nesten seks århundrer før kristendommen, noe som gjør den til en av de eldste religionene som fortsatt praktiseres. Kristendommens opprinnelse går tilbake til det romerske Judea på begynnelsen av det første århundre.

Anbefalt: