Logo no.boatexistence.com

Er acetylerte monoglyserider dårlig for deg?

Innholdsfortegnelse:

Er acetylerte monoglyserider dårlig for deg?
Er acetylerte monoglyserider dårlig for deg?

Video: Er acetylerte monoglyserider dårlig for deg?

Video: Er acetylerte monoglyserider dårlig for deg?
Video: Why You Should Avoid Mono and Diglycerides in Food - TWFL 2024, Kan
Anonim

Monoglyserider anses generelt som trygge, men du bør fortsatt begrense inntaket. De er ofte funnet i bearbeidet mat, så velg hel mat, som frisk frukt, grønnsaker og belgfrukter, eller ubehandlet kjøtt, når det er mulig. Det vil bidra til å redusere inntaket av disse fettene.

Hva er acetylerte monoglyserider?

Acetylated monoglycerides (AMG) er ikke-ioniske overflateaktive stoffer som er mye brukt i baking og andre matformuleringer. Kjemisk sett er de eddiksyreestere av monoglyserider hvis egenskaper avhenger av sammensetningen av monoglyseridet og graden av acetylering.

Hvorfor er monoglyserider dårlige for deg?

Transfett i små mengder er ingen grunn til bekymring. Å spise betydelige mengder transfett har imidlertid vært knyttet til økt risiko for koronar hjertesykdom og hjerneslag. Men fordi monoglyserider er en type fett, er det kanskje ikke sunt å spise mye mat med høyt innhold av dem

Er mono- og diglyserider dårlig?

Ingen skadelige effekter er spesifikt forbundet med mono- eller diglyserider. Kommentarer: Mono- og diglyseridene som mest sannsynlig vil forårsake uønskede effekter er de som inneholder langkjedede mettede fettsyrer, spesielt stearinsyre. Slike forbindelser har blitt undersøkt i langsiktige dyrestudier.

Hva er soyamonoglyserider?

Mono- og diglyserider. Disse emulgatorene laget av soyaolje kan dukke opp i matvarer som spenner fra øyeblikkelig potetmos til tyggegummi og iskrem. … Disse er ofte laget av soya. Vitamin E, som inneholder soyaolje.

Anbefalt: