Logo no.boatexistence.com

Når heterozygot er en blanding av det dominerende og recessive?

Innholdsfortegnelse:

Når heterozygot er en blanding av det dominerende og recessive?
Når heterozygot er en blanding av det dominerende og recessive?

Video: Når heterozygot er en blanding av det dominerende og recessive?

Video: Når heterozygot er en blanding av det dominerende og recessive?
Video: Heredity: Crash Course Biology #9 2024, Kan
Anonim

Når du er heterozygot for et bestemt gen, betyr det at du har to forskjellige versjoner av det genet. Den dominerende formen kan fullstendig maskere den recessive, eller de kan blandes sammen. I noen tilfeller vises begge versjonene samtidig. De to ulike genene kan samhandle på ulike måter.

Hvilken type arv resulterer i at heterozygot tilstand uttrykkes som en blanding av begge foreldrene?

Kodominans Kodominans er preget av like, distinkte og samtidige uttrykk for begge foreldrenes forskjellige alleler. Dette mønsteret skiller seg fra de mellomliggende, blandede funksjonene sett i ufullstendig dominans. Et klassisk eksempel på kodominans hos mennesker er ABO-blodtype.

Er heterozygot den dominerende eller recessive?

Heterozygot betyr at en organisme har to forskjellige alleler av et gen. For eksempel kan erteplanter ha røde blomster og enten være homozygot dominerende (rød-rød), eller heterozygot (rød-hvit). Hvis de har hvite blomster, er de homozygote recessive (hvit-hvite). Bærere er alltid heterozygote.

Hva heter det når en dominant og recessiv allel er sammen?

Codominance =Kodominans er et forhold mellom to versjoner av et gen. Individer mottar én versjon av et gen, k alt en allel, fra hver forelder. Hvis allelene er forskjellige, vil det dominerende allelet vanligvis uttrykkes, mens effekten av det andre allelet, k alt recessivt, er maskert.

Hva er uttrykket for blandede egenskaper hos et heterozygot individ eller avkom?

Faktisk, " codominance" er den spesifikke betegnelsen for et system der en allel fra hver homozygote foreldre kombineres i avkommet, og avkommet demonstrerer begge fenotypene samtidig. Et eksempel på kodominans forekommer i det menneskelige ABO-blodgruppesystemet.

Anbefalt: