Logo no.boatexistence.com

Er dekorativ paprika spiselig?

Innholdsfortegnelse:

Er dekorativ paprika spiselig?
Er dekorativ paprika spiselig?

Video: Er dekorativ paprika spiselig?

Video: Er dekorativ paprika spiselig?
Video: Перец в горшке на подоконнике 🔴 Как вырастить сладкий болгарский, острый или декоративный перец дома 2024, Kan
Anonim

A • Prydpapper (Capsicum annuum) er nært beslektet med de mange grønnsakspepper i hagen, men dyrkes på grunn av sine dekorative egenskaper, heller enn den spiselige frukten De er ikke giftige, men om de er spiselige er en smakssak. Noen er brennende varme; andre er rett og slett blide.

Hva kan jeg gjøre med prydpapper?

Vi liker å legge til dekorative paprika som NuMex Twilight-pepper eller Tabasco-pepper i salsaer, varme sauser, chiles, pastasauser, omeletter, ris- og bønneretter, karriretter, og salater. Stek dem som du ville gjort sammen med hvitløk som en krydret base for å legge til ethvert måltid!

Smaker dekorativ paprika?

Prydpapper er trygge å spise, men de dyrkes vanligvis for sin attraktive farge og dekorative kvaliteter i stedet for smaken, som du kanskje synes er skuffende. De fleste anser dem for varme til å nyte uansett. Paprika avlet for kulinarisk bruk gir bedre frukt å spise.

Hvordan smaker dekorativ paprika?

Merk: All dekorativ paprika er spiselig, selv om de ikke er kjent for sin kompleksitet i smaken. Siden de er avlet for sin estetikk, er smaken sekundær Varmen deres er ofte overraskende intens, og selv om smaken er pepper, er det ofte ikke mye nyanser i smaken.

Er dekorativ paprika krydret?

Matlaging med prydpapper – forbered deg på varme

Det stemmer, prøv disse unikt vakre chiliene i neste rett, men vet at de er ofte overraskende krydretHvor krydret? Både de nevnte Black Pearl- og Bolivian Rainbow-pepper varierer fra 10 000 til 30 000 Scoville-varmeenheter.

Anbefalt: