Logo no.boatexistence.com

I fravær av laktose er lac-repressoren?

Innholdsfortegnelse:

I fravær av laktose er lac-repressoren?
I fravær av laktose er lac-repressoren?

Video: I fravær av laktose er lac-repressoren?

Video: I fravær av laktose er lac-repressoren?
Video: LAC OPERON Part 3: PRESENCE/ABSENCE OF LACTOSE AND GLUCOSE 2024, Kan
Anonim

Når laktose er fraværende, binder lac-repressoren seg tett til operatøren. Det kommer i veien for RNA-polymerase, og forhindrer transkripsjon. Nedre panel: Med laktose. Allolaktose (omorganisert laktose) binder seg til lac-repressoren og får den til å slippe operatøren.

Hva skjer med transkripsjon ved lac operon og når laktose er fraværende?

Når laktose er fraværende, er lac-operonet slått av. Dette er fordi det produseres et repressorprotein som binder seg til operatørregionen. Dette hindrer RNA-polymerase i å binde seg til operonet og forhindrer derfor transkripsjon av de strukturelle genene.

Hvordan påvirker tilstedeværelsen eller fraværet av laktose lac operon-quizlet?

laktose omdannes til allolaktose, som hemmer lac-repressoren. CAP hjelper ikke RNA-polymerasebinding og transkripsjon er slått av. glukose er lav og laktose er tilstede.

Når laktose er fraværende induserer repressoren transkripsjon av lac-operonet?

De tre strukturelle genene som trengs for å bryte ned laktose i E. coli, ligger ved siden av hverandre i lac-operonet. Når laktose er fraværende, binder repressorproteinet seg til operatoren, og blokkerer fysisk RNA-polymerasen fra å transkribere lac-strukturgenene.

Hvor på lac-operonet binder et repressormolekyl seg når laktose er fraværende?

Dette gir mening for cellen fordi det ville være energisk sløsing å lage enzymer for å behandle laktose hvis laktose ikke var tilgjengelig. I fravær av laktose er lac-repressoren bundet til operatorregionen til lac-operonen, og forhindrer fysisk RNA-polymerase i å transkribere de strukturelle genene.

Anbefalt: