Logo no.boatexistence.com

Hva er en endometriebiopsi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en endometriebiopsi?
Hva er en endometriebiopsi?

Video: Hva er en endometriebiopsi?

Video: Hva er en endometriebiopsi?
Video: Зарабатывайте 900 долларов в день пассивного дохода как... 2024, Juli
Anonim

Endometriebiopsien er en medisinsk prosedyre som innebærer å ta en vevsprøve av livmorslimhinnen. Vevet gjennomgår deretter en histologisk evaluering som hjelper legen med å stille en diagnose.

Er en endometriebiopsi smertefull?

Er endometriebiopsi smertefullt? Vanligvis er endometriebiopsiprosedyrer smertefulle, og kvinner som gjennomgår prosedyren bør varsles. Det finnes medisiner for å stoppe smerten forårsaket av biopsien. Endometriose kan ha en psykologisk innvirkning på kvinner med tilstanden på grunn av sterke smerter.

Hva tester endometriebiopsier for?

I en endometriebiopsi fjernes et lite stykke vev fra livmorslimhinnen (endometriet) og undersøkes under et mikroskop for kreft og andre celleuregelmessigheter. Prosedyren hjelper til med å finne årsaken til en kvinnes kraftige eller uregelmessige blødninger.

Hva kan jeg forvente etter en endometriebiopsi?

Det er norm alt å ha noe milde kramper og flekker eller vaginale blødninger i noen dager etter inngrepet. Ta en smertestillende som anbef alt av helsepersonell. Aspirin eller visse andre smertestillende medisiner kan øke sjansen for blødning. Pass på at du bare tar anbef alte medisiner.

Hvor lang tid tar en endometriebiopsi?

En endometriebiopsi tar vanligvis ca. 10 til 15 minutter. Du vil ligge på ryggen med føttene i stigbøyler, og legen vil føre et spekulum inn i skjeden din, rense livmorhalsen og deretter bedøve området med en injeksjon eller en spray.

Anbefalt: