Logo no.boatexistence.com

I ati-atihan-festivalen roper deltakerne?

Innholdsfortegnelse:

I ati-atihan-festivalen roper deltakerne?
I ati-atihan-festivalen roper deltakerne?

Video: I ati-atihan-festivalen roper deltakerne?

Video: I ati-atihan-festivalen roper deltakerne?
Video: Best Day of my Life 2024, Kan
Anonim

De sier at den beste måten å nyte Ati-Atihan-festivalen på er å frigjøre ånden, gi slipp på hemningene og bare danse til takten og rope ' hala bira purya pasma'(en Aklanon-frase som betyr helle eller dispensere alle midler) eller Viva kay Señor Santo Niño! (lenge leve Jesusbarnet!)

Hva ropte deltakerne under Ati-Atihan-festivalen?

Begynnelsen av prosesjonen signaliseres med trommer og fløyter, og senere avbrutt av rop om « Hala Bira!»

Hvordan feires Ati-Atihan-festivalen?

Q: Hvordan feires Ati Atihan-festivalen? A: Ati-Atihan i Kalibo, k alt mor til alle filippinske festivaler, er blant de største, fargerike og festlige feiringene til ære for Santo Niño. Det feires også med rytmisk banking av trommer og tradisjonell streetdans i januar

Hvorfor feirer vi Ati-Atihan-festivalen?

Ati-Atihan holdes i byen Kalibo, og er en todelt feiring for å for det første hedre Santo Nino (baby Jesus) og for det andre for å minnes en fredspakt mellom to krigførende stammer tilbake i 1210.

Hva er meningen med Ati-Atihan-kostyme?

Ati-Atihan betyr " å gjøre som Atis" Under dagens festival dekker festlystne huden med sot og bærer Ati-kostymer som er lappetepper av kokosnøttskall, fjær, og blader. De samles i hovedgatene og rundt byens torg, og i takt med trommer roper de «Hala Bira» («Fortsett og kjempe!»)

Anbefalt: