Logo no.boatexistence.com

I blomstrende planter forekommer protandry i?

Innholdsfortegnelse:

I blomstrende planter forekommer protandry i?
I blomstrende planter forekommer protandry i?

Video: I blomstrende planter forekommer protandry i?

Video: I blomstrende planter forekommer protandry i?
Video: САМЫЕ КРАСИВЫЕ ВЫСОКИЕ ЦВЕТЫ для Живой Изгороди, Забора и Заднего Плана 2024, Kan
Anonim

1. Tilstanden i der de mannlige reproduksjonsorganene (støvbærerne) til en blomst modnes før de hunnlige (bærbladene), og sikrer dermed at selvbefruktning ikke finner sted. Eksempler på protandro blomster er eføy og rosebay pileurt.

Hvor finnes Protandry?

Når pistillen modnes før støvbæreren, kalles det protogyny som i perlehirse. Når støvknapper modnes før pistil, er det kjent som protandry. Den finnes i mais, sukkerroer og flere andre arter.

Hva er eksemplet på Protandry?

Et eksempel på protandry er klovnefisk. Hos hermafroditter produseres sædceller før egg, for eksempel meitemark og krepsdyr. Det fremmer også kryssbefruktning og forhindrer selvbestøvning. Noen eksempler er mynte, salvia, belgfrukter, eføy osv.

Forekommer protandry i solsikke?

Medlemmer av solsikkefamilien er protandroous, noe som betyr hanndelene modnes før hunndelene. Hva dette betyr er at stilen til blomsten kan være med på å presentere pollen før den blir mottakelig for pollen.

Hva er protogyny i planter?

Protogyny, situasjonen der pistillene modnes først, forekommer hos arumliljer og mange vindpollinerte planter, som gress – selv om flere gress er selvbestøvede, bl.a. vanlige varianter av hvete, bygg og havre.

Anbefalt: