Logo no.boatexistence.com

Er den brunhodede kufuglen en invasiv art?

Innholdsfortegnelse:

Er den brunhodede kufuglen en invasiv art?
Er den brunhodede kufuglen en invasiv art?

Video: Er den brunhodede kufuglen en invasiv art?

Video: Er den brunhodede kufuglen en invasiv art?
Video: Brown Headed Cowbirds - A Brood Parasite 2024, Kan
Anonim

Mens den brunhodede kufuglen er hjemmehørende i Nord-Amerika, er den en mye verre skurk enn den europeiske stæren - en invasiv art som har utvidet seg som en ild i tørt gress i USA siden den ble introdusert på slutten av 1800-tallet - noen gang har trodd om å være.

Er brunhodede kufugler innfødte?

Bakgårdstips. Selv om brunhodede kufugler er hjemmehørende i Nord-Amerika, anser mange dem som en plagsom fugl, siden de ødelegger eggene og ungene til mindre sangfugler og har vært involvert i tilbakegangen til flere truede fugler. arter, inkludert Kirtlandsanger og Black-capped Vireo.

Hvordan kom brunhodede kufugler til California?

Da folk begynte å spre seg over Nord-Amerika, rydde skog og utvide husdyrbesetninger og landbruksproduksjon, utvidet også cowbird-utvalget. Nest parasitisme gjorde det mulig for brunhodede kufugler raskt å etablere nye populasjoner og utvide deres utbredelse over hele landet.

Hvor er den brunhodede kufuglen hjemmehørende?

Den brunhodede kufuglen (Molothrus ater) er en liten, obligatorisk avlsparasittisk icterid som er hjemmehørende i temperert og subtropisk Nord-Amerika.

Spiser brunhodede kufugler andre fugler?

Brunhodede kufugler fôrer vanligvis på bakken i blandede flokker av svarttrost, grackles og stær. De har fått navnet sitt fra deres nære tilknytning til beitedyr (og tidligere bison), som spyler opp insekter for fuglene å spise.

Anbefalt: