Logo no.boatexistence.com

Hva er metoden som brukes ved kjedsomhet?

Innholdsfortegnelse:

Hva er metoden som brukes ved kjedsomhet?
Hva er metoden som brukes ved kjedsomhet?

Video: Hva er metoden som brukes ved kjedsomhet?

Video: Hva er metoden som brukes ved kjedsomhet?
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2024, Kan
Anonim

Utviklet for å vurdere kjedsomhet, the Boredom Proneness Scale (BPS) ble opprettet i 1986. Den brukes spesifikt for å finne årsaken til perioder med kjedsomhet og trinnene for å bekjempe den. Underskalaene for testen inkluderer ekstern stimulering, persepsjon av tid, begrensninger, affektive responser og fokus på utholdenhet.

Hva er funnene for kjedsomhet?

Andre antatte sammenhenger med kjedsomhet ble testet, med signifikante positive assosiasjoner funnet med depresjon, håpløshet, opplevd anstrengelse, ensomhet og amotivasjonsorientering. Ytterligere funn indikerer at kjedsomhet er negativt relatert til livstilfredshet og autonomiorientering

Hva er hensikten med kjedsomhet?

Kedsomhetstilbøyelighet er positivt korrelert med depresjon og angst (Ahmed, 1990; Blaszczynski et al., 1990; Sommers og Vodanovich, 2000; Goldberg et al., 2011; LePera, 2011), sinne og aggresjon (Gordon et al., 1997; Rupp og Vodanovich, 1997; Dahlen et al., 2004), en lavere tendens til å engasjere seg i og nyte å tenke …

Hvordan beregner du kjedsomhet?

Det er to ofte brukte mål på kjedsomhet: boredom Proneness Scale (BPS) og Boredom Susceptibility Scale (ZBS). Selv om begge ble designet for å måle tilbøyeligheten til å oppleve kjedsomhet (dvs. kjedsomhet), er det grunner til å tro at de kanskje ikke måler den samme konstruksjonen.

Hva er konsekvensene av resultatet av kjedsomhet?

En multippel analyse av kovarians indikerte at individer med høye totalskårer for kjedsomhet rapporterte betydelig høyere rangeringer på alle fem underskalaene av Hopkins Symptom Checklist ( Obsessive-Compulsive, Somatization, Anxiety, Interpersonal Sensitivity, og depresjon).

Anbefalt: