Logo no.boatexistence.com

Hva er en minyan og hvorfor er den viktig?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en minyan og hvorfor er den viktig?
Hva er en minyan og hvorfor er den viktig?

Video: Hva er en minyan og hvorfor er den viktig?

Video: Hva er en minyan og hvorfor er den viktig?
Video: Знаменитости, которые вышли в свет в конце 2022 года | #лгбт 2024, Kan
Anonim

minyan, (hebraisk: "tall",) flertall Minyanim, eller Minyans, i jødedommen, minimumsantallet av menn (10) som kreves for å utgjøre et representativt "israelsk samfunn" for liturgiske formål… Når det mangler en minyan for synagogetjenester, ber de som har samlet seg bare opp som privatpersoner.

Hva skjer på en minyan?

Under minyan-gudstjenesten er det en bønnegudstjeneste som varer mellom 20 minutter og en time Den avsluttes med fremføring av den sørgendes kaddish. Dette er også en tid for å minnes de døde, holde en lovtale og snakke om historien og meningen bak bønner.

Hva er minyan for barn?

Minyan, i jødedommen, er en gruppe på ti jødiske menn (eller kvinner i ikke-ortodokse grupper) som er nødvendig for å utføre visse ritualer.

Hva er en minyan-begravelse?

Minyan. Jødisk tradisjon er å la samfunnet samles hjemme hos de sørgende og følge dem i deres sorg Denne tradisjonen har utviklet seg til "minyan" som bokstavelig t alt betyr 'quorum', som representerer fellesskapet, familie og venner som samles for å minnes den avdøde og for å trøste de sørgende.

Hvor mange menn trenger du for å starte en synagoge?

Jøder kan tilbe hvor som helst, men for å opprette en synagoge må 10 menn komme sammen for bønn. Denne gruppen kalles en minyan. Synagoger finnes i mange former og størrelser: noen vil skille seg ut, andre kan passe inn i omkringliggende bygninger.

Anbefalt: