Logo no.boatexistence.com

Er ankyloserende spondylitt en autoimmun sykdom?

Innholdsfortegnelse:

Er ankyloserende spondylitt en autoimmun sykdom?
Er ankyloserende spondylitt en autoimmun sykdom?

Video: Er ankyloserende spondylitt en autoimmun sykdom?

Video: Er ankyloserende spondylitt en autoimmun sykdom?
Video: Ankylosing spondylitis - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology 2024, Kan
Anonim

Ankyloserende spondylitt rammer menn oftere enn kvinner. Symptomene vises vanligvis i alderen 15 til 45 år. Selv om det foreløpig ikke finnes noen kur for AS, er det mange ting du kan gjøre for å kontrollere symptomene dine. Ankyloserende spondylitt er en autoimmun sykdom

Går ankyloserende spondylitt et svakt immunsystem?

Feilfunksjon av det ankyloserende spondylitt-assosierte genet, ERAP1, er knyttet til tap av en viss type immuncelle, som ser ut til å bidra til betennelsesprosessen forbundet med sykdom, ifølge en musestudie.

Hvor alvorlig er ankyloserende spondylitt?

Ankyloserende spondylitt er en kompleks lidelse som kan forårsake noen alvorlige komplikasjoner når den ikke kontrolleres. Imidlertid kan symptomer og komplikasjoner for mange mennesker kontrolleres eller reduseres ved å følge en vanlig behandlingsplan.

Er ankyloserende spondylitt autoimmun eller autoinflammatorisk?

Derfor kan mange vanlige inflammatoriske lidelser, inkludert Crohns sykdom, Behcets sykdom, psoriasis, psoriasisartritt og ankyloserende spondylitt (AS) ha en sterk medfødt immunopatologi eller autoinflammatorisk komponent.

Er ankyloserende spondylitt høy risiko for Covid?

Mens pasienter med ankyloserende spondylitt som tar biologiske medisiner kan ha økt risiko for infeksjoner, , er det ingen bevis for øyeblikket som tyder på at pasienter med ankyloserende spondylitt har økt risiko for å pådra seg covid-19 eller få mer alvorlige symptomer hvis de blir syke.

Anbefalt: