Logo no.boatexistence.com

Hva forårsaker plutselig arytmisk dødssyndrom?

Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker plutselig arytmisk dødssyndrom?
Hva forårsaker plutselig arytmisk dødssyndrom?

Video: Hva forårsaker plutselig arytmisk dødssyndrom?

Video: Hva forårsaker plutselig arytmisk dødssyndrom?
Video: Sudden Arrhythmia Death Syndromes (SADS) are threat to children and young adults 2024, Kan
Anonim

Hva forårsaker SADS? SADS oppstår vanligvis når en unormal hjerterytme, kjent som en arytmi, blir ubehandlet og fører til hjertestans. En arytmi fører vanligvis til at hjertet slår for fort, for sakte eller uregelmessig. Det er vanligvis forårsaket av en hjertesykdom som påvirker hjertets elektriske system.

Hva er den vanligste årsaken til plutselig død?

Kronararteriesykdom er den vanligste årsaken til plutselig hjertedød, og står for opptil 80 % av alle tilfellene.

Kan du overleve SADS?

Heldigvis er Sads ikke veldig vanlig, selv om det er mer vanlig enn mange leger antar. Det utgjør omtrent en ung person som dør av det hver uke i Irland. I løpet av de siste 15 årene har analysen av obduksjonsresultater for de som døde av Sads blitt «dramatisk forbedret», ifølge Galvin.

Hvor vanlig er plutselig dødssyndrom?

Plutselig hjertedød forekommer hyppigst hos voksne i midten av 30- til midten av 40-årene, og rammer menn dobbelt så ofte som kvinner. Denne tilstanden er sjelden hos barn, og påvirker bare 1 til 2 per 100 000 barn hvert år.

Hvem er i faresonen for sudden death-syndrom?

De fleste dødsfall skjer i løpet av de første 6 månedene av en babys liv. Spedbarn født for tidlig eller med lav fødselsvekt har større risiko. SIDS har også en tendens til å være litt mer vanlig hos babygutter. SIDS oppstår vanligvis når en baby sover, selv om det av og til kan skje mens de er våken.

Anbefalt: