Logo no.boatexistence.com

I en blodprøve hva er rdw-sd?

Innholdsfortegnelse:

I en blodprøve hva er rdw-sd?
I en blodprøve hva er rdw-sd?

Video: I en blodprøve hva er rdw-sd?

Video: I en blodprøve hva er rdw-sd?
Video: Hva er AMH verdier? || Frøyaklinikken 2024, Kan
Anonim

Optim alt resultat: 39 - 46 fl. Røde blodlegemers distribusjonsbredde (RDW) er en røde blodcelleparameter som måler variasjonen av røde blodlegemers volum/størrelse (anisocytose).

Hva betyr høy RDW SD i en blodprøve?

Høye resultater

Hvis RDW er for høy, kan det være en indikasjon på næringsmangel, for eksempel mangel på jern, folat eller vitamin B-12. Disse resultatene kan også indikere makrocytisk anemi, når kroppen din ikke produserer nok normale røde blodceller, og cellene den produserer er større enn norm alt.

Betyr høy RDW SD kreft?

Forhøyet RDW var assosiert med total kreftdødelighet. Til en viss grad kan RDW forutsi risikoen for dødelighet hos pasienter med kreft; det var en uavhengig prognostisk indikator for korttidsdødelighet etter sykehusinnleggelse hos kreftpasienter.

Hva betyr det når RDW SD er lavt?

En lav RDW er ønskelig siden det er et tegn på at røde blodlegemer er jevne i størrelse. En lav RDW er ikke en grunn til bekymring. Men selv om du har lav RDW, kan du fortsatt ha en blodsykdom.

Hvordan behandles høy RDW SD?

1) Spis et balansert kosthold Spis et sunt og næringsrikt kosthold for å forhindre næringsmangel. Det er viktig at kostholdet ditt inneholder nok jern, folat og vitamin B12 [8, 11, 12]. Å korrigere ernæringsmangler kan bidra til å forbedre produksjonen av røde blodlegemer og redusere RDW-nivåer.

Anbefalt: