Logo no.boatexistence.com

Hvem definisjon av pellagra?

Innholdsfortegnelse:

Hvem definisjon av pellagra?
Hvem definisjon av pellagra?

Video: Hvem definisjon av pellagra?

Video: Hvem definisjon av pellagra?
Video: Vitamin B3 Deficiency | Why is pellagra called as 3D disease? - Dr. Aruna Prasad | Doctors' Circle 2024, Kan
Anonim

Kliniske manifestasjoner av pellagra Pellagra er en multippel-mangelsykdom assosiert med dietter som gir lave nivåer av niacin og/eller tryptofan og ofte involverer andre B-vitaminer som resulterer i endringer i huden, mage-tarmkanalen og nervesystemet.

Hva er de 4 d av pellagra?

Pellagra definerer systemisk sykdom som et resultat av en markert cellulær mangel på niacin. Den er preget av 4 "D-er": diaré, dermatitt, demens og død Diagnostisering av pellagra er vanskelig i fravær av hudlesjonene, og lettes ofte av tilstedeværelsen av karakteristiske..

Hva er et annet navn på pellagra?

Pellagra, acrodermatitis enteropathica og nekrolytisk migrerende erytem (glukagonomsyndrom) deler dette histologiske mønsteret. Pellagra er forårsaket av niacinmangel, noe som resulterer i de 3 D-ene: diaré, demens og en kragelignende dermatitt rundt halsen kjent som Cassals halskjede.

Hva er pellagra i biologi?

Pellagra er en ernæringssykdom på grunn av mangel på vitaminet niacin og den essensielle aminosyren tryptofan De kliniske egenskapene til pellagra er dermatitt, diaré og demens; den er vanligvis kjent som 'sykdommen til de fire D-ene', siden den også er dødelig – den fjerde 'D'en' er døden.

Hva er sykdommen til pellagra?

Pellagra er en systemisk sykdom som skyldes alvorlig vitamin B3-mangel (Niacin) Mild mangel kan forbli ubemerket, men en diett som er kronisk lav eller uten niacin kan føre til 4 D-er: diaré, dermatitt, demens, og muligens til og med død. Vanligvis vil diaré oppstå før de andre D-ene.

Anbefalt: