Logo no.boatexistence.com

I carius metode for estimering av halogen?

Innholdsfortegnelse:

I carius metode for estimering av halogen?
I carius metode for estimering av halogen?

Video: I carius metode for estimering av halogen?

Video: I carius metode for estimering av halogen?
Video: In Carius method of estimation of halogens `250 mg` of an organic compound gave ` 2024, Kan
Anonim

Carius halogenmetoden i analytisk kjemi er en metode for kvantitativ bestemmelse av halogener i kjemiske stoffer. En kjent masse av en organisk forbindelse varmes opp med rykende salpetersyre i nærvær av sølvnitrat i et hardt glassrør kjent som carius-rør, i en ovn.

Kan halogener estimeres med Carius-metoden?

Estimering av halogener: Halogener estimeres ved hjelp av prosessen kjent som Carius-metoden. I denne metoden blir en kjent mengde av den organiske forbindelsen reagert med rykende salpetersyre i nærvær av sølvnitrat. Karbon og hydrogen blir oksidert og halogenet omdannes til sølvhalogenid.

Hvilken metode brukes for halogenestimering?

Carius-metoden brukes for estimering av halogen.

Hvilket produkt er laget i Carius-metoden?

I Carius-metoden varmes en kjent masse av forbindelsen opp med konsentrert salpetersyre i nærvær av sølvnitrat i et hardt glassrør. Det harde glassrøret er kjent som Carius-røret. Karbondioksid og vann dannes ved oksidasjon av henholdsvis karbon og hydrogen.

Hvilken reagens brukes i identifikasjonstest av halogen?

Test for halogen:

Natriumhalogenid ekstrahert med vann kan lett identifiseres ved å tilsette sølvnitratløsning etter surgjøring med fortynnet. HNO3. Hvis klor er tilstede, dannes et hvitt bunnfall som er løselig i ammoniumhydroksidløsning.

Anbefalt: