Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er makefile bra?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er makefile bra?
Hvorfor er makefile bra?

Video: Hvorfor er makefile bra?

Video: Hvorfor er makefile bra?
Video: ХАШЛАМА И ШАШЛЫКИ в ГОСТЯХ у @SERGOPUDRA Шашлык из курицы, хашлама на пиве 2024, Kan
Anonim

En make-fil er nyttig fordi (hvis riktig definert) tillater rekompilering bare det som trengs når du gjør en endring I et stort prosjekt kan gjenoppbygging av programmet ta litt tid fordi det vil være mange filer som skal kompileres og lenkes, og det vil være dokumentasjon, tester, eksempler osv.

Hva er fordelene med makefile gi eksempler?

It gjør koder mer konsise og tydelige å lese og feilsøke. Du trenger ikke å kompilere hele programmet hver gang du endrer en funksjonalitet eller en klasse. Makefile vil automatisk kompilere bare de filene der endringen har skjedd.

Er make-filer fortsatt relevante?

Make-filer er ikke foreldet, på samme måte som tekstfiler ikke er foreldet. Å lagre alle data i ren tekst er ikke alltid den riktige måten å gjøre ting på, men hvis alt du vil ha er en gjøremålsliste, er en ren tekstfil greit.

Hva er bruken av makefile i Linux?

Makefile er et programbyggingsverktøy som kjører på Unix, Linux og deres smaker. Det hjelper med å forenkle kjørbare programmer som kan trenge ulike moduler For å finne ut hvordan modulene må kompileres eller rekompileres sammen, bruker make hjelp av brukerdefinerte make-filer.

Hva er makefile og hvordan bruker du den?

En makefil er en spesiell fil, som inneholder skallkommandoer, som du oppretter og navngir makefil (eller Makefile avhengig av systemet). Mens du er i katalogen som inneholder denne makefilen, skriver du make og kommandoene i makefilen vil bli utført.

Anbefalt: