Logo no.boatexistence.com

Under oversettelse binder et ribosom seg til?

Innholdsfortegnelse:

Under oversettelse binder et ribosom seg til?
Under oversettelse binder et ribosom seg til?

Video: Under oversettelse binder et ribosom seg til?

Video: Under oversettelse binder et ribosom seg til?
Video: синтез белка 2024, Kan
Anonim

Under oversettelse settes ribosomale underenheter sammen som en sandwich på tråden av mRNA, hvor de fortsetter å tiltrekke seg tRNA-molekyler bundet til aminosyrer (sirkler) En lang kjede av aminosyrer syrer oppstår når ribosomet dekoder mRNA-sekvensen til et polypeptid, eller et nytt protein.

Hva binder ribosomet seg til i oversettelse?

Under initiering binder den lille ribosomale underenheten seg til starten av mRNA-sekvensen Deretter binder et transfer RNA (tRNA) molekyl som bærer aminosyren metionin til det som kalles starten kodon for mRNA-sekvensen. Startkodonet i alle mRNA-molekyler har sekvensen AUG og koder for metionin.

Hva binder til hva i oversettelse?

Trinnene i oversettelsen er:

Ribosomet binder seg til mRNA i et spesifikt område. Ribosomet begynner å matche tRNA-antikodonsekvenser med mRNA-kodonsekvensen. Hver gang et nytt tRNA kommer inn i ribosomet, blir aminosyren som den bar, lagt til den forlengende polypeptidkjeden.

Hvor binder ribosomer seg til mRNA under oversettelse?

I begynnelsen av oversettelsen fester ribosomet og et tRNA seg til mRNA. tRNA er lokalisert i ribosomets første dokkingsted. Dette tRNAs antikodon er komplementært til mRNAs initieringskodon, der oversettelsen starter.

Hvor binder ribosomer seg i cellen?

Ribosomer finnes 'frie' i cytoplasmaet eller bundet til det endoplasmatiske retikulum (ER) for å danne grov ER. I en pattedyrcelle kan det være så mange som 10 millioner ribosomer. Flere ribosomer kan festes til samme mRNA-streng, denne strukturen kalles et polysom.

Anbefalt: