Logo no.boatexistence.com

Hva er en luxated patella hos hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en luxated patella hos hunder?
Hva er en luxated patella hos hunder?

Video: Hva er en luxated patella hos hunder?

Video: Hva er en luxated patella hos hunder?
Video: Dog patella luxation. Luxating knee or patella in the dog: How to diagnose and treat with Dr. Dan 2024, Kan
Anonim

Begrepet luxating betyr "malplassert" eller "dislocated". Derfor er en lukserende patella en kneskål som beveger seg ut av sin normale plassering Kjæledyrseiere kan legge merke til et hopp i hundens skritt eller se hunden sin løpe på tre bein. Da er de plutselig tilbake på alle fire beina som om ingenting har skjedd.

Hva kan gjøres for lukserende patella hos hunder?

Metodene for å behandle en lukserende patella hos hunder varierer fra konservativ medisinsk behandling til kirurgi, avhengig av sykdomsgraden. De fleste tilfeller av grad I og grad II behandles med smerte- og antiinflammatoriske medisiner, vektkontroll og treningsbegrensninger.

Er luxating patella smertefullt for hunder?

Rehabilitering kan bidra til å styrke hundens muskler for å støtte kneleddet og holde kneskålen i riktig posisjon. Se etter en veterinær som er sertifisert i rehabilitering. "En lukserende patella er ikke en livstruende tilstand, og den er vanligvis ikke veldig smertefull," sier Conkling.

Kan hunder leve med en lukserende patella?

Mange hunder (spesielt små raser) kan leve hele livet med en grad I eller II lukserende patella uten smerte eller leddgikt. De fleste veterinærer vil fortelle deg at grad III eller IV luksasjoner trenger kirurgi før eller siden. Disse mer alvorlige luksasjonene kan forårsake økt smerte, leddgikt og redusert bevegelighet.

Er en lukserende patella alvorlig?

Patella-luksasjon er et vanlig problem, spesielt hos små hunder, men det kan forårsake problemer hos hunder av alle størrelser. Også referert til som glidekne, kan patellaluksasjon forårsake problemer som bruskskader, betennelse, smerte og til og med ligamentrevner.

Anbefalt: