Logo no.boatexistence.com

Er glykogenfosforylase en transferase?

Innholdsfortegnelse:

Er glykogenfosforylase en transferase?
Er glykogenfosforylase en transferase?

Video: Er glykogenfosforylase en transferase?

Video: Er glykogenfosforylase en transferase?
Video: Regulering af glycogenfosforylase 2024, Juli
Anonim

To ytterligere enzymer, en transferase og α-1, 6-glukosidase, omformer glykogen for fortsatt nedbrytning av fosforylasen (figur 21.4). Transferasen forskyver en blokk med tre glykosylrester fra en ytre gren til den andre.

Er fosforylase en transferase?

Fosforylase er et enzym av eksotype som katalyserer in vivo fosforolyse ved den ikke-reduserende enden av glykosidbindingen. Det er et transferaseenzym.

Er glykogenfosforylase et forgreningsenzym?

Glykogenavgrenende enzymer assisterer fosforylase, det primære enzymet som er involvert i glykogennedbrytning, i mobiliseringen av glykogenlagre. Fosforylase kan bare sp alte α-1, 4- glykosidbinding mellom tilstøtende glukosemolekyler i glykogen, men grener eksisterer også som α-1, 6 bindinger.

Hvilken type enzym er en fosforylase?

Fosforylaser er en spesiell gruppe av ikke-Leloir-type glykosyltransferaser som katalyserer fosforylysen av glykosidbindingen i den ikke-reduserende enden, og frigjør en sukker 1-fosfatrest.

Hvilken type protein er glykogenfosforylase?

Glykogenfosforylasemonomeren er et stort protein, sammensatt av 842 aminosyrer med en masse på 97,434 kDa i muskelceller. Mens enzymet kan eksistere som en inaktiv monomer eller tetramer, er det biologisk aktivt som en dimer av to identiske underenheter.