Logo no.boatexistence.com

Hva er meningen med o'neill?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med o'neill?
Hva er meningen med o'neill?

Video: Hva er meningen med o'neill?

Video: Hva er meningen med o'neill?
Video: The Story of the O'Neills 2024, Juli
Anonim

Etternavnet O'Neill er en anglikisering av den opprinnelige irske Ua Néill, sammensatt av elementene ua, som betyr " barnebarn" eller "etterkommer", og av det irske navnet Niall. Niall er et mannlig fornavn av irsk opprinnelse, som betyr "mester" (avledet fra det gamle irske ordet niadh som betyr kriger eller mester).

Er O'Neill et vikingnavn?

Den første som tok O'Neill som etternavn var Domhnall, som tok navnet til bestefaren sin, drept i en kamp med vikingene. 'O'Neill' oversettes dermed som 'barnebarn av Niall'.

Er O'Neill et sigøynernavn?

Etternavnet O'Neill er til syvende og sist av irsk gælisk opprinnelse. Det er en anglisering av den opprinnelige gæliske Ua Néill, sammensatt av elementene ua, som betyr "barnebarn" eller "etterkommer", og av det gæliske navnet Niall.

Er etternavnet O'Neill irsk?

Irish: anglicized form of Gaelic Ó Néill 'descendant of Niall' (se Neill).

Hvor kommer O Neills fra?

O'Neill-dynastiet (irsk: Ó Néill) er en avstamning med irsk gælisk opprinnelse, som hadde fremtredende posisjoner og titler i Irland og andre steder. Som Kings of Cenél nEógain er de historisk sett den mest fremtredende familien i den nordlige Uí Néill, sammen med O'Donnell og O'Doherty.

Anbefalt: