Logo no.boatexistence.com

Slaget katherine fra aragon ved flodden?

Innholdsfortegnelse:

Slaget katherine fra aragon ved flodden?
Slaget katherine fra aragon ved flodden?

Video: Slaget katherine fra aragon ved flodden?

Video: Slaget katherine fra aragon ved flodden?
Video: Battle of Verneuil, 1424 ⚔️ A Second Agincourt ⚔️ England vs France ⚔️ Hundred Years' War 2024, Kan
Anonim

Og kjempet hun på Flodden? Svaret er ja og nei. Mens Catherine faktisk samlet troppene sine i full kamprustning - og mens hun var synlig gravid - var hun ikke til stede i slaget ved Flodden. Hun hørte om det senere, ved et av hennes mange palasser.

Var Katherine av Aragon i slaget ved Flodden?

28 år gamle Katarina av Aragon (Charlotte Hope) spilte en stor rolle i slaget ved Flodden- alt mens hun var gravid. Her er hva som virkelig skjedde i det sentrale slaget ved Flodden, som resulterte i at Skottlands kong James VI døde.

Kjempet Catherine av Aragon faktisk i kamp?

Merk: I motsetning til myten, deltok ikke Catherine i slaget, og red i rustning mot skottene. Hun reiste nordover, men som biografen hennes Giles Tremlett påpeker, hadde hun bare kommet så langt som til Buckingham da hun fikk nyheten om den engelske seieren.

Hvem kjempet i slaget ved Flodden?

Slaget ble utkjempet nær Branxton i fylket Northumberland i Nord-England, mellom en invaderende skotsk hær under kong James IV og en engelsk hær kommandert av jarlen av Surrey I når det gjelder antall tropper, var det det største slaget som ble utkjempet mellom de to kongedømmene.

Hvem var konge da slaget ved Flodden fant sted?

Surreys nordlige hær påførte skottene en militær, politisk og sosial katastrofe ved Flodden i Northumberland 9. september 1513. Da det berømte slaget hadde nådd sin blodige avslutning, Kong James IV, en rekke av hans biskoper, og mye av den skotske adelen, lå døde på banen.

Anbefalt: