Logo no.boatexistence.com

Var sodoma og gomorra nær Dødehavet?

Innholdsfortegnelse:

Var sodoma og gomorra nær Dødehavet?
Var sodoma og gomorra nær Dødehavet?

Video: Var sodoma og gomorra nær Dødehavet?

Video: Var sodoma og gomorra nær Dødehavet?
Video: Sulfur Balls of Sodom and Gomorrah 2024, Kan
Anonim

Historisitet. Sodoma og Gomorra ligger muligens under eller ved siden av det grunne vannet sør for Al-Lisān, en tidligere halvøy i den sentrale delen av Dødehavet i Israel som nå fullstendig skiller havets nordlige og sørlige bassenger.

Hvor langt er Sodoma og Gomorra fra Dødehavet?

Det ligger i den sørlige Jordan-elvedalen ca. 14 kilometer (9 mi) nordøst for Dødehavet, og ifølge Collins passer den bibelske beskrivelsene av landene i Sodoma.

Er Dødehavet på grunn av Sodoma og Gomorra?

Dødehavet figurerer i bibelske beretninger fra Abrahams tid (den første av de hebraiske patriarkene) og ødeleggelsen av Sodoma og Gomorra (de to byene langs innsjøen, ifølge den hebraiske bibelen, som ble ødelagt av ild fra himmelen på grunn av deres ondskap).

Ble Sodoma og Gomorra ødelagt av en vulkan?

Det er flere vitenskapelige teorier for å forklare hendelsene i Bibelen. En mulighet er at et jordskjelv i den seismisk aktive Dødehavsregionen ødela Sodoma og Gomorra. … Men det er lite bevis på vulkansk aktivitet nær Dødehavet.

Hva ødela Sodoma og Gomorra?

Sodoma og Gomorra, notorisk syndige byer i den bibelske 1. Mosebok, ødelagt av " svovel og ild" på grunn av deres ondskap (1. Mosebok 19:24).

Anbefalt: