Hvem behandler hattr amyloidose?

Innholdsfortegnelse:

Hvem behandler hattr amyloidose?
Hvem behandler hattr amyloidose?

Video: Hvem behandler hattr amyloidose?

Video: Hvem behandler hattr amyloidose?
Video: Rare Dysautonomias with Dr. Glen Cook 2024, September
Anonim

Johns Hopkins-nevrolog Michael Polydefkis er en av få nevrologer i USA som spesialiserer seg på behandling av hatTR-amyloidose. Denne sykdommen, forårsaket av en av 120 forskjellige punktmutasjoner - en bokstavsbytte i en persons genetiske kode - påvirker et protein kjent som transthyretin (TTR).

Hvilken spesialitet behandler amyloidose?

  • Internist.
  • Onkolog.

Hvilken type lege behandler AL-amyloidose?

Amyloidose kan påvirke mange deler av kroppen din. Ved Mayo Clinic jobber hematologer tett med leger som spesialiserer seg på patologi, transplantasjon og kreft, samt på sykdommer i hjernen og nervesystemet, hjertet og nyrene. Sammen gjør de helseopplevelsen din sømløs.

Behandler revmatologer amyloidose?

Pasienter med systemisk amyloidose kommer ofte til en revmatolog, ikke bare fordi sykdommen kan inkludere muskel- og leddsymptomer, men også fordi den kan være assosiert med kroniske revmatiske sykdommer.

Hva er behandlingen for hjerteamyloidose?

Cardiac Amyloidosis Treatment

Medikamenter for å stabilisere TTR-proteinet (for ATTR, ikke AL) Medisinering for å "dempe" TTR-genet og hindre kroppen i å produsere TTR-proteinet (for ATTR, ikke AL) Medisiner for å redusere hevelse eller kontrollere uregelmessig hjerterytme. En pacemaker for å regulere hjerterytmen.

Anbefalt: