Logo no.boatexistence.com

I estimering av svovel ved carius-metoden?

Innholdsfortegnelse:

I estimering av svovel ved carius-metoden?
I estimering av svovel ved carius-metoden?

Video: I estimering av svovel ved carius-metoden?

Video: I estimering av svovel ved carius-metoden?
Video: Бармалей_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

I Carius-metoden varmes en kjent masse av organisk forbindelse med svovel opp i nærvær av overflødig rykende salpetersyre i et forseglet Carius-rør. Svovelet i denne organiske forbindelsen omdannes til svovelsyre.

Hva er Carius-estimeringsmetoden?

Carius halogenmetoden i analytisk kjemi er en metode for kvantitativ bestemmelse av halogener i kjemiske stoffer En kjent masse av en organisk forbindelse varmes opp med rykende salpetersyre i nærvær av sølvnitrat inneholdt i et hardt glassrør kjent som carius-rør, i en ovn.

Hvilken metode brukes for estimering av svovel?

Svovel bestemmes av Jodatitrering eller IR-deteksjonTot alt 97 % av svovelet i prøven omdannes til svoveldioksid ved å brenne prøven i oksygen ved høye temperaturer. Den absorberende løsningen som brukes i denne metoden er kaliumjodid og den inneholder en stivelsesindikator.

Hvordan beregnes fosfor med Carius-metoden?

Det finnes også en alternativ metode for å beregne fosfor ved Carius-metoden; dette gjøres ved å felle ut fosforsyre til ammoniumfosfomolybdat ved å varme det opp med konsentrert salpetersyre og deretter tilsette ammoniummolybdat Denne metoden kan også brukes til å estimere svovel.

Hva er estimeringen av fosfor?

Prinsipp: Når ammoniummolybdatløsning tilsettes til en løsning av fosfat som inneholder kons. H2SO4 den produserer en gul krystallinsk utfelling av ammoniumfosfo-molybdat. Fosfo-molybdat reagerer med amino-naftol-sulfonsyre og produserer et molybdenkompleks som danner en blåfarget løsning.

Anbefalt: