Logo no.boatexistence.com

I urintest hva er ketoner?

Innholdsfortegnelse:

I urintest hva er ketoner?
I urintest hva er ketoner?

Video: I urintest hva er ketoner?

Video: I urintest hva er ketoner?
Video: Urinteststreifen richtig benutzen - Blasenentzündung, Krebs & Zucker feststellen? | Urologie am Ring 2024, Kan
Anonim

Hva er en ketoner i urintest? Testen måler ketonnivåer i urinen Norm alt forbrenner kroppen din glukose (sukker) som energi. Hvis cellene dine ikke får nok glukose, forbrenner kroppen fett for energi i stedet. Dette produserer et stoff som kalles ketoner, som kan vises i blodet og urinen.

Hva er et godt ketonnivå i urin?

Liten: <20 mg/dL. Moderat : 30 til 40 mg/dL. Large: >80 mg/dL.

Hva betyr det når du tester positivt for ketoner?

Hvis du tester positivt for ketoner, kan det bety diabetesen din ikke er under kontroll Du kan ha DKA. Folk som ikke spiser nok kalorier kan også utvikle høye nivåer av ketoner. Dette inkluderer personer med alkoholisme og de med spiseforstyrrelse eller underernæring fra en alvorlig sykdom som kreft.

Hva skal du gjøre hvis du har ketoner i urinen?

Snakk med legen din umiddelbart hvis urinresultatene dine viser moderate eller store mengder ketoner. Dette er et tegn på at diabetesen din er ute av kontroll, eller at du blir syk. Hvis du ikke klarer å nå diabetesteamet ditt, ta turen til legevakten eller et akuttmottak.

Er ketoner i urin dårlige?

Det er ikke skadelig. Du kan være i ketose hvis du er på lavkarbodiett eller faster, eller hvis du har drukket for mye alkohol. Hvis du er i ketose, har du høyere enn vanlig nivå av ketoner i blodet eller urinen, men ikke høyt nok til å forårsake acidose.

Anbefalt: