Logo no.boatexistence.com

Kan na og c være forbundet med en kovalent binding?

Innholdsfortegnelse:

Kan na og c være forbundet med en kovalent binding?
Kan na og c være forbundet med en kovalent binding?

Video: Kan na og c være forbundet med en kovalent binding?

Video: Kan na og c være forbundet med en kovalent binding?
Video: Ionic and Covalent Bonds | Chemical Bonding 2024, April
Anonim

Forklaring: Hvis du har lært at metall + ikke-metall ⟶ ionebinding, er svaret D, fordi N og C er det eneste paret av ikke-metaller. For Na og C er ΔEN=1,62, så Na-C-bindingen er en høypolar kovalent binding.

Hvilken kan forbindes med en kovalent binding?

Disse bindingene har en tendens til å oppstå med ikke-metalliske elementer i det periodiske systemet. Vann er et kjent stoff som består av hydrogen og oksygen koblet sammen med kovalente bindinger. Disse elementene anses å være kovalente. Andre grunnstoffer som kan danne kovalente bindinger inkluderer nitrogen, karbon og fluor.

Hvilken type binding dannes mellom Na og CI?

Denne typen kjemisk binding kalles en ionisk binding fordi bindingen ble dannet mellom to ioner med motsatt ladning. Natriumkationen (Na+) og kloranionet (Cl-) blir tiltrukket av hverandre for å danne natriumklorid, eller bords alt.

Danner C kovalente bindinger?

Karbonformer Kovalente bindinger Den vanligste typen binding dannet av karbon er en kovalent binding. I de fleste tilfeller deler karbon elektroner med andre atomer (vanlig valens på 4). Dette er fordi karbon typisk binder seg til elementer som har en lignende elektronegativitet.

Hvilke bindinger danner karbon?

Karbon dannes kovalente bindinger med karbonatomer eller andre grunnstoffer. Det er et stort mangfold av karbonforbindelser, som varierer i størrelse fra bare ett til tusenvis av atomer. Karbon har fire valenselektroner, så det kan oppnå et fullt ytre energinivå ved å danne fire kovalente bindinger.

Anbefalt: