Logo no.boatexistence.com

Hvorfor feires midtsommer i sverige?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor feires midtsommer i sverige?
Hvorfor feires midtsommer i sverige?

Video: Hvorfor feires midtsommer i sverige?

Video: Hvorfor feires midtsommer i sverige?
Video: Midsummer in Sweden 2024, Kan
Anonim

I jordbrukstider ble midtsommerfeiringen i Sverige holdt for å ønske sommeren og fruktbarhetssesongen velkommen I noen områder kledde folk seg ut som 'grønne menn', kledd i bregner. De dekorerte også husene og gårdsredskapene sine med løvverk, og reiste høye, løvrike majstenger å danse rundt, sannsynligvis allerede på 1500-tallet.

Hva er midtsommerfeiringen i Sverige?

Midtsommer finner sted i juni og er en feiring av sommersolverv, årets lengste dag. Det er en av de mest feirede høytidene i Sverige. En majstang lages og heves i løpet av dagen, som folk samles rundt for å danse og synge.

Hvor feires midtsommer i Sverige?

Sveriges mest kjente midtsommerfeiring holdes i Dalarna. Dalarna, sentrert rundt Siljan, er en utrolig pittoresk (og turist) region. Tenk på feiende grønne åser, blomsterenger og tømmerhytter - det er Dalarna i et nøtteskall.

Er midtsommaraften en høytid i Sverige?

Det er en nasjonal helligdag i Sverige og Finland. I Sverige feires høytiden offisielt på en fredag mellom 19. og 25. juni, mens den i Finland offisielt feires på en lørdag mellom 20. og 26. juni, selv om festlighetene begynner fredag kveld.

Er midsommar i Sverige ekte?

Men for skrekkfans betyr svensk midtsommer bare én ting, i det minste siden de siste par årene: filmen Midsommar (2019). Ari Asters grufulle skildring av part-fictional, delvis faktisk svensk historie i det lille samfunnet Hårga, var splittende blant kritikere og publikum ved utgivelsen.

Anbefalt: