Logo no.boatexistence.com

Hva skjer i folkvangr?

Innholdsfortegnelse:

Hva skjer i folkvangr?
Hva skjer i folkvangr?

Video: Hva skjer i folkvangr?

Video: Hva skjer i folkvangr?
Video: Wardruna - Lyfjaberg (Healing-mountain) Official music video 2024, Kan
Anonim

I norrøn mytologi er Fólkvangr (gammelnorsk: [ˈfoːlkˌwɑŋɡz̠], "vertens felt" eller "folkefelt" eller "hærfelt") en eng eller mark styrt av gudinnen Freyja der halvparten av de som dør i kamp går til døden, mens den andre halvparten går til guden Odin i Valhalla

Er Folkvangr a Vanaheim?

Som vi sa før, bor asene i Asgard, mens vanene bor i Vanaheim. … På intet tidspunkt i teksten står det eksplisitt at Folkvangr er en del av Asgard Poetiske Edda sier at Folkvangr, sammen med skipsbyen Noatun og alvenes hjem, Alfheimr, er i himmelen, eller mer presist, på himmelen.

Er Folkvangr i Asgard?

Freya bodde hos aserne i Asgard sammen med broren Freyr, Fólkvangr er i Asgard i stedet for Vanaheim, Freyas hjemverden. Den 14 holdningen i Grímnismál-diktet til den poetiske Edda sier: Folkvang er den niende, der leder Freyja møtene i salen.

Hva skjer på Valhalla?

Valhalla, gammelnorsk Valhöll, i norrøn mytologi, hallen til drepte krigere, som lever der salig under ledelse av guden Odin. Valhalla er avbildet som et praktfullt palass, dekket med skjold, hvor krigerne fester seg med kjøttet av en villsvin som daglig slaktes og gjøres hel igjen hver kveld.

Hvordan dør Freyja?

Noen tror at hun dør i kampen eller dreper seg selv etter krigen av sorg Mens noen tror hun dør, tror andre hun lever. I motsetning til de andre norrøne gudene ble hennes død aldri nevnt, og tilbedelsen av gudinnen fortsatte fortsatt selv etter at gudene og deres religion f alt og ble erstattet.

Anbefalt: