Logo no.boatexistence.com

Hva er tokamak-sideforhold?

Innholdsfortegnelse:

Hva er tokamak-sideforhold?
Hva er tokamak-sideforhold?

Video: Hva er tokamak-sideforhold?

Video: Hva er tokamak-sideforhold?
Video: 7a The tokamak concept 2024, Kan
Anonim

The Small Tight Aspect Ratio Tokamak, eller START var et kjernefysisk fusjonseksperiment som brukte magnetisk inneslutning for å holde plasma. START var den første maskinen i full størrelse som brukte den sfæriske tokamak-designen, som hadde som mål å redusere størrelsesforholdet til den tradisjonelle tokamak-designen betraktelig.

Hvilken form er en tokamak?

Tokamaks er den ledende magnetiske konfigurasjonen i arbeidet med å oppnå praktisk fusjonsenergi. Plasmaer i tokamaks har formen som en torus, eller smultring.

Er stellarator bedre enn tokamak?

1. Dette gir klare forskjeller for de to systemene. For eksempel er tokamaks aksesymmetriske og kan begrense alle kollisjonsfrie partikler og har relativt god plasma inneslutning.… Men flere uavgrensede partikkelbaner i stjerner kan føre til høy neoklassisk transport av energiske og termiske partikler.

Hvordan fungerer en tokamak?

En tokamak er en maskin som begrenser et plasma ved hjelp av magnetiske felt i en smultringform som forskerne kaller en torus. … I en tokamak begrenser magnetfeltspoler plasmapartikler for å la plasmaet oppnå de nødvendige betingelsene for fusjon.

Hva er trykket i en tokamak?

De prøver å begrense et plasma ved hjelp av kraftige magnetiske felt. Tokamaks begrenser drivstoffet sitt ved lavt trykk ( rundt 1/milliondel av atmosfærisk), men høye temperaturer (150 millioner Celsius), og prøver å holde disse forholdene stabile i stadig økende tider i størrelsesorden ca. sekunder til minutter.

Anbefalt: