Logo no.boatexistence.com

Hva er shigella-art?

Innholdsfortegnelse:

Hva er shigella-art?
Hva er shigella-art?

Video: Hva er shigella-art?

Video: Hva er shigella-art?
Video: Marshmello ft. Bastille - Happier (Official Music Video) 2024, Kan
Anonim

Shigella er en ikke-bevegelig gramnegativ basill som ikke fermenterer laktose. Den vokser lett på standard media og kan enkelt isoleres ved hjelp av selektive medier. Den er medlem av Enterobacteriaceae-familien og er nært beslektet med E. coli.

Hvor kommer Shigella fra?

Shigella finnes i avføringen til infiserte personer, i mat eller vann som er forurenset av en infisert person, og på overflater som har blitt berørt av infiserte personer. Shigellose oppstår ofte hos småbarn som ikke er fullstendig toaletttrent.

Hva forårsaker Shigella-bakterier?

Bakteriene spres når noen kommer i kontakt med avføringen til en smittet person, eller med noe som er forurenset med avføringen eller bakteriene. Folk får shigellose ved spiser mat eller drikkevann som har blitt forurenset, eller ved seksuell kontakt med en smittet person.

Hvordan får du tak i Shigella?

Shigella kan komme i hånden ved å:

  1. Berøringsflater, som leker, baderomsinnredning, stellebord og bleiespann som er forurenset med Shigella-bakterier fra noen med en infeksjon.
  2. Skifte bleie til et barn med Shigella-infeksjon.

Hvilken sykdom forårsaker Shigella-arter?

Shigella-bakterier forårsaker en infeksjon k alt shigellose. De fleste med Shigella-infeksjon har diaré (noen ganger blodig), feber og magekramper.

Anbefalt: