Logo no.boatexistence.com

Hva gir sklerotom opphav til?

Innholdsfortegnelse:

Hva gir sklerotom opphav til?
Hva gir sklerotom opphav til?

Video: Hva gir sklerotom opphav til?

Video: Hva gir sklerotom opphav til?
Video: ✅ PERIODO EMBRIONARIO | DE LA TERCERA A LA OCTAVA SEMANA [2023] 📚 ORGANOGÉNESIS | CAPAS GERMINALES 2024, Kan
Anonim

Sklerotomet gir opphav til virvlene og tilhørende ribber, sener og annet vev , slik som vaskulære celler i dorsal aorta, intervertebrale blodårer og hjernehinner 12, 13.

Hva blir sklerotomet til?

Sklerotomet danner virvlene og ribbensbrusken og en del av nakkeknokkelen; myotomet danner muskulaturen i ryggen, ribbeina og lemmene; syndetomet danner senene og dermatomet danner huden på baksiden.

Hva gir myotomet opphav til?

Disse cellene differensierer i følgende 3 regioner: (1) myotom, som danner noe av skjelettmuskelen; (2) dermatom, som danner bindevevet, inkludert dermis; og (3) sklerotom, som gir opphav til ryggvirvlene.

Hvor kommer sklerotomet fra?

Sklerotomet. Sklerotomet, som er opphavet til det aksiale skjelettet, er dannet fra den ventromediale delen av somitten (anmeldt i Monsoro-Burq, 2005). Sklerotomal induksjon innebærer en epitel-til-mesenkymal transformasjon av de relevante somittiske cellene og deres løsrivelse fra epitel-somitten.

Hvilket vev gir somitter opphav til?

Somites gir opphav til cellene som danner ryggvirvlene og ribbeina, dermis i rygghuden, skjelettmuskulaturen i ryggen, og skjelettmuskulaturen i kroppsveggen og lemmer.

Anbefalt: