Logo no.boatexistence.com

Hvilke biler har hydropneumatisk fjæring?

Innholdsfortegnelse:

Hvilke biler har hydropneumatisk fjæring?
Hvilke biler har hydropneumatisk fjæring?

Video: Hvilke biler har hydropneumatisk fjæring?

Video: Hvilke biler har hydropneumatisk fjæring?
Video: Citroen DS - hydropneumatic suspension and speed bump 2024, Kan
Anonim

Hydropneumatisk fjæring er en type fjæringssystem for motorvogner, designet av Paul Magès, oppfunnet av Citroën, og montert på Citroën-biler, i tillegg til å bli brukt under lisens av andre bilprodusenter, spesielt Rolls-Royce (Silver Shadow), Maserati (Quattroporte II) og Peugeot.

Brukes fortsatt hydropneumatisk fjæring?

Citroen vil slutte å selge biler utstyrt med det en gang kjente hydropneumatiske fjæringssystemet. I stedet jobber det med «nye teknologier» for å sikre at en komfortabel tur forblir i hjertet av det franske merkets toppmodeller, sa administrerende direktør Linda Jackson til Automotive News Europe.

Hvem brukte hydropneumatisk fjæring?

Rolls Royce lisensierte systemet fra Citroen i 1965. Mercedes Benz prøvde seg med luftfjæring, som brukte luftpumper for å øke stivheten til fjæringen, men i 1974 introduserte den 450SEL 6.9 med hydropneumatisk fjæring. Peugeot brukte også systemet på 405 i 1990.

Hvilken C5 har hydropneumatisk fjæring?

C5-I og C5-II har kun hydraulisk fjæring Hydractive 3, ingen fjærfjæring.

Bruker Citroën fortsatt hydropneumatisk fjæring?

Dessverre drepte Citroën effektivt den hydropneumatiske fjæringen i fjor, og kunngjorde at den ikke ville fortsette utviklingen av den seksti år gamle teknologien. Nå utvikler imidlertid Citroën et nytt hydraulisk fjæringssystem som den forhåndsviser i Advanced Comfort Concept.

Anbefalt: