Logo no.boatexistence.com

Hvorfor anosmia ved kallmanns syndrom?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor anosmia ved kallmanns syndrom?
Hvorfor anosmia ved kallmanns syndrom?

Video: Hvorfor anosmia ved kallmanns syndrom?

Video: Hvorfor anosmia ved kallmanns syndrom?
Video: Rare Dysautonomias with Dr. Glen Cook 2024, Kan
Anonim

Studier tyder på at mutasjoner i gener assosiert med Kallmann syndrom forstyrrer migrasjonen av luktnerveceller og GnRH-produserende nerveceller i hjernen som utvikles Hvis luktenerveceller ikke strekker seg til luktepæren, vil en persons luktesans være svekket eller fraværende.

Hvorfor har Kallmanns syndrom anosmi?

Kallmanns syndrom er hypogondotrop hypogonadisme med unormal luktfunksjon (anosmi eller hyposmi) hos mennesker, som er forårsaket av mislykket migrering av GnRH-neuroner fra neseplakoden inn i hjernen.

Hva har manglende evne til å lukte med infertilitet å gjøre?

Tap av lukt kan være et tegn på infertilitet.

Tap av lukt er assosiert med Kallmann syndrom - en genetisk lidelse som hindrer en person i å starte eller fullført puberteten. Hvis de ikke behandles, blir de fleste infertile.

Hvordan påvirker Kallmanns syndrom gonadene?

Disse utbruddene av GnRH trigger hypofysen til å produsere hormoner som igjen fører til frigjøring av mannlige og kvinnelige kjønnshormoner fra gonadene (testikler og eggstokker) og utvikling av sædceller og eggceller.

Hva er streakgonader?

Streak gonader er en form for aplasi, noe som resulterer i hormonell svikt som viser seg som seksuell infantisme og infertilitet, uten initiering av pubertet og sekundære kjønnskarakteristikker.

Anbefalt: