Logo no.boatexistence.com

Når en lege feildiagnostiserer?

Innholdsfortegnelse:

Når en lege feildiagnostiserer?
Når en lege feildiagnostiserer?

Video: Når en lege feildiagnostiserer?

Video: Når en lege feildiagnostiserer?
Video: Is A Misdiagnosis Considered Medical Malpractice? 2024, April
Anonim

Ja, du kan saksøke når en lege tar feil ved sykdom eller skade Dette kalles "feildiagnose" og er en del av det juridiske feltet som kalles medisinsk feilbehandling. Paraplyen til dette juridiske området er personskadeloven. Personskadesaker er sivile saker, ikke straffesaker.

Hva skjer hvis en lege feildiagnostiserte deg?

Et stort antall søksmål om medisinsk feilbehandling stammer fra feildiagnostisering eller forsinket diagnose av en medisinsk tilstand, sykdom eller skade. Når en leges diagnosefeil fører til feil behandling, forsinket behandling eller ingen behandling i det hele tatt, kan en pasients tilstand bli mye verre, og de kan til og med dø

Hvordan takler leger feildiagnostisering?

Etter å ha diagnostisert en pasient med feil tilstand, kan en lege bestille medisiner for å behandle den feilaktig identifiserte plagen Denne medisinen kan ha visse bivirkninger som kan påvirke pasientens helse. … For eksempel kan lungekreft bli feildiagnostisert som lungebetennelse når den ses på en diagnostisk screeningsenhet.

Hva skjer hvis du får en feildiagnose?

Feildiagnoser kan ha alvorlige konsekvenser for en persons helse. De kan forsinke utvinningen og noen ganger kreve behandling som er skadelig. For omtrent 40 500 personer som går inn på en intensivavdeling i løpet av ett år, vil en feildiagnose koste dem livet.

Hva gjør jeg hvis en lege lyver for deg?

Du kan saksøke legen din for løgn, forutsatt visse brudd på omsorgsplikten. En leges omsorgsplikt er å være sannferdig om din diagnose, behandlings alternativer og prognose. Hvis en lege har løyet om noe av denne informasjonen, kan det være bevis på et krav om medisinsk feilbehandling.

Anbefalt: