Logo no.boatexistence.com

Hva symboliserer myrra og gull fra røkelse?

Innholdsfortegnelse:

Hva symboliserer myrra og gull fra røkelse?
Hva symboliserer myrra og gull fra røkelse?

Video: Hva symboliserer myrra og gull fra røkelse?

Video: Hva symboliserer myrra og gull fra røkelse?
Video: Gold, Frankincense and Myrrh: Gifts of the Wise Men 2024, Kan
Anonim

De tre gavene hadde en åndelig betydning: gull som et symbol på kongedømmet på jorden, røkelse (en røkelse) som et symbol på guddom, og myrra (en balsameringsolje) som et symbol på døden… Noen ganger beskrives dette mer generelt som gull som symboliserer dyd, røkelse som symboliserer bønn, og myrra som symboliserer lidelse.

Hva representerer gullrøkelse og myrra katolikk?

Gavene som magiene gir til Jesus, blir konsekvent beskrevet som gull, røkelse og myrra. Disse tre gavene var verdifulle gjenstander som tradisjonelt ble tilbudt til en gud i antikken og symboliserer magienes tro på Kristusbarnets identitet og hans fremtid.

Hva ble røkelse og myrra brukt til i bibelsk tid?

I henhold til den bibelske historien, som fort alt i Matteus 2:1-12, ble et spedbarn Jesus fra Nasaret besøkt i Betlehem like før han ble født av magi som bar gaver av gull, røkelse og myrra. … Røkelse ble ofte brent som en røkelse, mens myrra kom inn i medisin og parfyme.

Hva betyr myrra åndelig?

Det har også blitt antydet at, i tillegg til æren og statusen som ligger i verdien av magienes gaver, tror forskere at disse tre ble valgt ut for deres spesielle åndelige symbolikk om Jesus selv - gull som representerer hans kongedømme, røkelse et symbol på hans presterolle, og myrra a prefiguration of …

Hva representerer røkelsen?

Brukt i religiøse og åndelige ritualer i tusenvis av år, er røkelse et symbol på hellighet og rettferdighet Fordi den er så velduftende når den ble brent, ble den brukt av eldgamle mennesker som en religiøse tilbud. I kristen symbolikk kan røkelse representere Kristi offer.

Anbefalt: