Logo no.boatexistence.com

Har en kundefordringsomsetning på?

Innholdsfortegnelse:

Har en kundefordringsomsetning på?
Har en kundefordringsomsetning på?

Video: Har en kundefordringsomsetning på?

Video: Har en kundefordringsomsetning på?
Video: Accounts Receivables Turnover Ratio - Meaning, Formula, Calculation & Interpretations 2024, Kan
Anonim

Kundefordringsomsetning beskrives som et forhold mellom gjennomsnittlige kundefordringer for en periode delt på netto kredittsalg for samme periode Dette forholdet gir virksomheten en solid idé om hvordan effektivt samler den inn på gjeld mot kreditt den har forlenget, med et lavere tall som viser høyere effektivitet.

Hva er en god kundefordringsomsetning?

En AR-omsetning forhold på 7,8 har mer analytisk verdi hvis du kan sammenligne det med gjennomsnittet for din bransje. Et bransjegjennomsnitt på 10 betyr at selskap X henger etter sine jevnaldrende, mens et gjennomsnittlig forhold på 5,7 indikerer at de er foran flokken.

Er en lav AR-omsetning bra?

En lav kundefordringsomsetning er skadelig for et selskap og kan foreslå en dårlig inkassoprosess, utvide kredittvilkår til dårlige kunder eller utvide kredittpolitikken for lenge.

Hva er en dårlig kundefordringsomsetning?

Et lavt omsetningsforhold for fordringer kan skyldes en utilstrekkelig innkrevingsprosess, dårlige kredittpolicyer eller kunder som ikke er økonomisk levedyktige eller kredittverdige. Vanligvis innebærer en lav omsetningsgrad at selskapet bør revurdere sine kredittpolicyer for å sikre rettidig innkreving av fordringene.

Vil du ha høy eller lav AR-omsetning?

Hva er en god omsetningsgrad for kundefordringer? Generelt sett er et høyere tall bedre. Det betyr at kundene dine betaler i tide og at bedriften din er flink til å samle inn gjeld.

Anbefalt: