Logo no.boatexistence.com

Når ville forskere bruke en kjæledyrskanning?

Innholdsfortegnelse:

Når ville forskere bruke en kjæledyrskanning?
Når ville forskere bruke en kjæledyrskanning?

Video: Når ville forskere bruke en kjæledyrskanning?

Video: Når ville forskere bruke en kjæledyrskanning?
Video: Inside the Brain of a Psychopath 2024, Kan
Anonim

Nyere teknologi kombinerer PET og CT til én skanner, kjent som PET/CT. PET/CT viser spesielt lovende i diagnostisering og behandling av lungekreft, evaluering av epilepsi, Alzheimers sykdom og koronararteriesykdom.

Hvorfor ville en forsker bruke en PET-skanning?

Positron Emission Tomography (PET) er en teknikk som brukes til å undersøke aktivitet i områder av hjernen. PET-teknikken lar forskere studere de normale prosessene i hjernen (sentralnervesystemet) til normale individer og pasienter med nevrologiske sykdommer uten fysisk/strukturell skade på hjernen.

Når ville PET-skanninger bli brukt?

Helsepersonell kan bestille en PET-skanning for å se etter tegn på: kreft, inkludert brystkreft, lungekreft og kreft i skjoldbruskkjertelen. Koronarsykdom, hjerteinfarkt eller andre hjerteproblemer. Hjernesykdommer, som hjernesvulster, epilepsi, demens og Alzheimers sykdom.

Hva brukes PET-skanninger mest til?

En positronemisjonstomografi, også kjent som en PET-skanning, bruker stråling for å vise aktivitet i kroppen på cellenivå. Det er mest brukt i kreftbehandling, nevrologi og kardiologi.

Hvor brukes PET-skanning?

Positronemisjonstomografi (PET) er en medisinsk bildebehandlingsprosedyre som gir unik informasjon om hvordan et organ eller system i kroppen fungerer. PET-skanninger brukes hovedsakelig til å vurdere kreft, nevrologiske (hjerne) sykdommer og kardiovaskulær (hjerterelatert) sykdom

Anbefalt: