Logo no.boatexistence.com

I medullærkanalen?

Innholdsfortegnelse:

I medullærkanalen?
I medullærkanalen?

Video: I medullærkanalen?

Video: I medullærkanalen?
Video: Medullary Infarct 2024, Juli
Anonim

Merghulen (medulla, innerst) er det sentrale hulrommet i benskaft hvor rød benmarg og/eller gul benmarg (fettvev) er lagret; derfor er medullærhulen også kjent som marghulen.

Hvor ligger medullærkanalen og hva er dens hovedfunksjon?

Medullærhulen ligger i hovedskaftet til et langt bein, og har vegger som består av svampete bein og er foret med en tynn, vaskulær membran. Imidlertid er medullærhulen området inne i ethvert bein som holder benmargen. Dette området er involvert i dannelsen av røde blodceller og hvite blodceller

Hva er funksjonene til margben?

Medullært bein er et spesielt benvev som dannes på den endosteale overflaten av medullærhulen i beinene til hunnfugler før og under egglegging for å tjene som et kalsiumreservoar for å bygge det harde eggeskallet.

Hvilken type benmarg er i medullærhulen?

Rød benmarg finnes først og fremst i medullærhulen til flate bein som brystbenet og bekkenbeltet. Denne typen benmarg inneholder hematopoietiske stamceller, som er stamcellene som danner blodceller.

Hva er medullærhulen foret med?

Merghulen har en delikat membranøs fôr k alt endosteum (ende–=“innside”; oste–=“bein”), hvor beinvekst, reparasjon og ombygging skje. Den ytre overflaten av beinet er dekket med en fibrøs membran k alt periosteum (peri–="rundt" eller "omkring").

Anbefalt: