Hvordan bruker jeg xylopia aethiopica?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruker jeg xylopia aethiopica?
Hvordan bruker jeg xylopia aethiopica?

Video: Hvordan bruker jeg xylopia aethiopica?

Video: Hvordan bruker jeg xylopia aethiopica?
Video: Qui a Ceci dans sa Maison, a un Trésor, Une seule Tige du Poivre d’Afrique :REMEDE TRÈS PUISSANT 2024, September
Anonim

De knuste frøene påføres lok alt på pannen for å behandle hodepine og nevralgi Avkoket av frøene brukes også som vermifuge for rundorm. Bortsett fra medisinsk bruk, kan de pulveriserte fruktene til Xylopia aethiopica blandes med skjærsmør og brukes som kroppskremer.

Hva gjør Xylopia aethiopica for kroppen?

Den brukes tradisjonelt til å behandle kvinnelig infertilitet, hemoroider, livmorfibroider, malaria, blant annet amenoré, hoste, syfilis, diabetes og dysenteri. Frøene blir spesielt knust og påført lok alt på pannen for å behandle nevralgi og hodepine.

Hvordan brukes Xylopia aethiopica mot myom?

En tekopp skal tas i 60 dager. Barken til Blighia sapida (Igi isin) og frøene til Xylopia aethiopica (Eru) er gjennomvåt med lokal alkohol i tre dager. Fire teskjeer av dette skal tas daglig i 90 dager.

Hva er helsefordelen med Hwentia?

Bortsett fra de kulinariske fordelene, er hwentia kjent for å: Hjelpe med å kurere bronkitt Hjelp til behandling av astma og revmatisme. Den har også disse fordelene: brukes til å behandle insektdrepende, anti-tumor, anti-astmatiske, anti-inflammatoriske, antimikrobielle, hypotensive og koronare vasodilaterende effekter.

Hva er Hwentia Ghana?

Akan fra Ghana kaller det hwentia eller hwentea, søskene i Ghana kaller det Etso, mens Ga fra Ghana kaller det det. Ga bruker den til å tilberede shito, en svart, krydret peppersaus. Den brukes også i supper og drikker, for eksempel shitodaa, en drikk av Ga. … Den brukes også noen ganger i supper og gryteretter.

Anbefalt: