Logo no.boatexistence.com

Hvor ligger tungabhadra-elven?

Innholdsfortegnelse:

Hvor ligger tungabhadra-elven?
Hvor ligger tungabhadra-elven?

Video: Hvor ligger tungabhadra-elven?

Video: Hvor ligger tungabhadra-elven?
Video: Tungabadhra River |All about Tungabhadra River| |Tungabhadra river in india| 2024, Kan
Anonim

Tungabhadra-elven er en hellig elv i det sørlige India som renner gjennom delstaten Karnataka til Andhra Pradesh Den er dannet av sammenløpet av to elver, Tunga-elven og Bhadra-elven, som renner ned den østlige skråningen av Western Ghats i delstaten Karnataka i en høyde av ca. 1 196 m.

Hvor er opprinnelsen til Tungabhadra-elven?

De to elvene har sin opprinnelse i Mudigere Taluk i Chikmagalur-distriktet i Karnataka sammen med Nethravathi (vestflytende elv, som går sammen med Arabiahavet nær Mangalore), Tunga og Bhadra stige ved Gangamoola, i Varaha Parvatha i Western Ghats i en høyde på 1198 meter (nær Samse Village).

I hvilken delstat ligger Tungabhadra?

Tungabhadra-demningen er bygget over Tungabhadra-elven, en sideelv til elven Krishna. Dammen ligger i Hospet i Ballari-distriktet Karnataka og har en enorm kapasitet på 135 000 millioner kubikkfot.

Hvilken by ligger ved bredden av Tungabhadra-elven?

Hampi ligger på bredden av Tungabhadra-elven innenfor ruinene av Vijayanagara, den tidligere hovedstaden i Arkivfoto - Alamy.

Hvor ligger Tungabhadra-elven?

Tungabhadra-elven er en hellig elv i det sørlige India som renner gjennom delstaten Karnataka til Andhra Pradesh. Den er dannet av sammenløpet av to elver, Tunga-elven og Bhadra-elven, som renner ned den østlige skråningen av de vestlige Ghats i delstaten Karnataka i en høyde av omtrent 1 196 m.

Anbefalt: