Logo no.boatexistence.com

Kan cystein hydrogen binde seg?

Innholdsfortegnelse:

Kan cystein hydrogen binde seg?
Kan cystein hydrogen binde seg?

Video: Kan cystein hydrogen binde seg?

Video: Kan cystein hydrogen binde seg?
Video: Identifying Hydrogen Bond Donors & Acceptors 2024, Kan
Anonim

Hydrogenbindingsinteraksjonene til cystein, som kan tjene som en hydrogen-bindingsdonor og/eller akseptor, spiller en sentral rolle i cysteins forskjellige funksjonelle roller i proteiner.

Hva kan cystein binde seg til?

Når de oksideres, kan cysteinrester danne disulfidbindinger, som styrker tertiære og kvaternære proteinstrukturer. I tillegg bruker mange metallholdige proteiner cysteiner for å holde metallene på plass, siden sulfhydrylsidekjeden er et sterkt metallbindemiddel.

Er cystein en donor eller akseptor av hydrogenbindinger?

10, 11 Blant de 20 aa-restene er Cys funnet å være den minst løsemiddel-eksponerte resten i proteiner. 1 Den kan tjene som en hydrogenbinding (HB) donor når den er protonert, så vel som en HB-akseptor i både protonerte og deprotonerte tilstander.

Kan serin og cystein danne hydrogenbindinger?

Hydrogenbinding i en helix gir en måte for serin-, treonin- og cysteinrester å tilfredsstille deres hydrogenbindingspotensiale, slik at slike rester kan forekomme i helikser begravd i et hydrofobt miljø.

Hvilken type aminosyrer danner hydrogenbindinger?

Kjemien til aminosyresidekjeder er avgjørende for proteinstrukturen fordi disse sidekjedene kan binde seg til hverandre for å holde en proteinlengde i en bestemt form eller konformasjon. Ladede aminosyresidekjeder kan danne ioniske bindinger, og polare aminosyrer er i stand til å danne hydrogenbindinger.

Anbefalt: