Logo no.boatexistence.com

Forsvinner ganglioncyste?

Innholdsfortegnelse:

Forsvinner ganglioncyste?
Forsvinner ganglioncyste?

Video: Forsvinner ganglioncyste?

Video: Forsvinner ganglioncyste?
Video: Swollen Top of Foot or Top of Foot Tendonitis? [FIX Top of Foot Pain] 2024, Kan
Anonim

I mange tilfeller går ganglioncyster over av seg selv uten behov for medisinsk behandling. Behandlings alternativer inkluderer kirurgi eller drenering av cysten med en nål.

Hvor lang tid tar det før en ganglioncyste forsvinner?

De fleste ganglioncyster forsvinner uten behandling, og noen dukker opp igjen til tross for behandling. Det kan ta lang tid, opptil 12 til 18 måneder, før det forsvinner. Hvis det ikke forårsaker smerte, kan helsepersonell anbefale at du bare ser på og venter.

Hva skjer hvis du lar en ganglioncyste være ubehandlet?

Ganglion-cystekomplikasjoner

Hvis de ikke behandles, kan det oppstå komplikasjoner. Den vanligste komplikasjonen er infeksjon. Hvis cysten fylles med bakterier, vil den bli en byll som kan sprekke inne i kroppen og føre til blodforgiftning.

Når bør jeg bekymre meg for en ganglioncyste?

Ikke vær altfor bekymret hvis du har blitt diagnostisert med en ganglioncyste. Denne ikke-kreftfremkallende veksten utvikler seg på håndleddet eller fingeren og kan se alarmerende ut, siden den er fylt med en gelélignende væske. Cysten er ikke truende for ditt medisinske velvære, men kan forårsake smerte og påvirke håndens funksjonsevne.

Kan ganglioncyste forbli for alltid?

Hvis cysten sitter nær leddet, kan den også forstyrre håndleddets bevegelse og funksjon. Ganglion-cyster kan gå over av seg selv ettersom kroppen din absorberer væsken over tid. Opptil 58 % av cystene løser seg selv på denne måten.

Anbefalt: