Logo no.boatexistence.com

Er myelodysplastisk syndrom arvelig?

Innholdsfortegnelse:

Er myelodysplastisk syndrom arvelig?
Er myelodysplastisk syndrom arvelig?

Video: Er myelodysplastisk syndrom arvelig?

Video: Er myelodysplastisk syndrom arvelig?
Video: ПРОГНОЗИРОВАНИЕ МИЕЛОДИЗПЛАСТИЧЕСКОГО СИНДРОМА (МДС рака крови) * Эмоциональный * 2024, Kan
Anonim

Oftest er MDS ikke arvet, noe som betyr overført fra forelder til barn i en familie. Noen genetiske endringer kan imidlertid øke en persons risiko for å utvikle MDS.

Hvordan får en person MDS?

Noen ekstern eksponering kan føre til MDS ved skadende DNA i benmargsceller For eksempel inneholder tobakksrøyk kjemikalier som kan skade gener. Eksponering for stråling eller visse kjemikalier som benzen eller noen cellegiftmedisiner kan også forårsake mutasjoner som fører til MDS.

Er du født med myelodysplasi?

Det forårsaker lave nivåer av en eller flere typer blodceller i blodet. MDS er mer vanlig hos personer over 70 år, men det kan skje i alle aldre. Du er ikke født med MDS, og det kan ikke overføres i familier.

Er myelodysplastisk syndrom en sjelden kreft?

Myelodysplastiske syndromer (MDS) er en sjelden gruppe blodsykdommer som oppstår som et resultat av forstyrret utvikling av blodceller i benmargen. De tre hovedtypene av blodelementer (dvs. røde blodlegemer, hvite blodceller og blodplater) påvirkes.

Hvor vanlig er MDS-kreft?

Hos ca. 1 av 3 pasienter, kan MDS utvikle seg til en raskt voksende kreft i benmargsceller k alt akutt myeloid leukemi (AML). Tidligere ble MDS noen ganger referert til som pre-leukemi eller ulmende leukemi.

Anbefalt: