Logo no.boatexistence.com

Hva er likert-skala i forskning?

Innholdsfortegnelse:

Hva er likert-skala i forskning?
Hva er likert-skala i forskning?

Video: Hva er likert-skala i forskning?

Video: Hva er likert-skala i forskning?
Video: Likert-Scale [Simply Explained] 2024, Kan
Anonim

En Likert-skala er en vurderingsskala som brukes til å vurdere meninger, holdninger eller atferd. Likert-skalaer er populære i spørreundersøkelser fordi de lar deg enkelt operasjonalisere personlighetstrekk eller oppfatninger.

Hva er Likert-skala og eksempel i forskning?

A Likert Scale er en type vurderingsskala som brukes til å måle holdninger eller meninger. Med denne skalaen blir respondentene bedt om å rangere elementer på et nivå av enighet. For eksempel: Helt enig.

Hva er et eksempel på en Likert-skala?

Likert-skalaspørsmål har vanligvis fem, syv eller ni poeng, med fem og syv poeng, brukt oftere. For eksempel inkluderer typiske flervalgs alternativer helt enig, enig, ingen mening, uenig og helt uenig med hensyn til Likert-elementet.

Hva er Likert-skala?

En Likert-skala antar at styrken/intensiteten til en holdning er lineær, dvs. på et kontinuum fra helt enig til svært uenig, og antar at holdninger kan måles.

Hva er formålet med en Likert-skala?

En Likert-skala er en ordnet skala der respondentene velger ett alternativ som passer best med deres syn. Den brukes ofte til å måle respondentenes holdninger ved å spørre i hvilken grad de er enige eller uenige i et bestemt spørsmål eller utsagn.

Anbefalt: