Logo no.boatexistence.com

Kom benin fra yoruba?

Innholdsfortegnelse:

Kom benin fra yoruba?
Kom benin fra yoruba?

Video: Kom benin fra yoruba?

Video: Kom benin fra yoruba?
Video: Who Are The Yoruba People? 2024, Juli
Anonim

Yoruba-rikene Benin og Ife vokste opp mellom 1000- og 1100-tallet. Den nåværende Benin-monark erklærte sine aner fra Oranmiyan gjennom Ekaladerhan og direkte til Ogiso-dynastiet. … Så langt det historiske minne strekker seg, har Yoruba vært den dominerende gruppen på vestbredden av Niger.

Er Benin fra Yoruba?

Benin Kingdom i Edo er Yoruba-territoriet - Ooni of Ife, Adeyeye Ogunwusi. Ooni fra Ife, Adeyeye Ogunwusi, sa tirsdag at Benin-riket i Edo-staten forble en del av det ekspansive Yoruba-kappløpet, en uttalelse som kan utløse ny rivalisering og krangel mellom folk fra de to eldgamle kongedømmene.

Hvor stammet Benin fra?

Det historiske riket Benin ble etablert i den skogkledde regionen i Vest-Afrika på 1200-tallet C. E. Ifølge historien grunnla Edo-folket i det sørlige Nigeria Benin. De ønsket ikke lenger å bli styrt av sine konger, kjent som ogisos.

Er Bini en Yoruba?

Bini-makten ble følt så langt øst som Onitsha, hvor Oba av Bini og hans Yoruba-etterkommere fortsatt er til stede frem til i dag med sin Yoruba-dialekt. Faktisk omfavnet Zik sine Bini-etterkommere. Den nåværende Oba of Bini gjorde forholdet klart at Oranmiyan er den første Oba Bini.

Er Edo State et Yoruba-land?

Noen deler av Kogi-staten og Edo-staten har også noen Yoruba-bosetninger, men disse delstatene er ikke først og fremst anerkjent som Yoruba-statene.

Anbefalt: