Logo no.boatexistence.com

For symmetriplan?

Innholdsfortegnelse:

For symmetriplan?
For symmetriplan?

Video: For symmetriplan?

Video: For symmetriplan?
Video: CO2 er upolært 2024, Kan
Anonim

Et symmetriplan er et imaginært plan som deler et molekyl i to halvdeler som er speilbilder av hverandre f.eks. … I 1 deler det vertikale planet som deler metylgruppen, karbonatomet og hydrogenatomet molekylet i to deler som er speilbilder av hverandre.

Hvordan finner du symmetriplan?

En romfigur har plansymmetri hvis den kan deles i to halvdeler av et plan og la hver halvdel være en refleksjon av den andre over planet Planet kalles en symmetriplanet til romfiguren. Å skjære en rund appelsin med en kniv i to like halvdeler skaper et symmetriplan for appelsinen.

Hva er meningen med symmetriplan?

1: et plan gjennom en krystall som deler krystallen i to deler som er speilbilder av hverandre. 2: et vertik alt for-og-akter-plan som deler et fly i symmetriske halvdeler.

Hva er de forskjellige symmetriplanene?

Et symmetriplan vinkelrett på hovedsymmetriaksen kalles et horisont alt symmetriplan σh Symmetriplan som inneholder hovedsymmetriaksen kalles vertikale symmetriplan σv Et vertik alt symmetriplan som halverer vinkelen mellom to C2-akser kalles et dihedr alt plan σ d

Hva er forskjellen mellom symmetriplan og symmetriakse?

I en rotasjon utgjør linjen med punkter som forblir på samme sted en symmetriakse; i a refleksjon utgjør punktene som forblir uendret et symmetriplan.

Anbefalt: