Logo no.boatexistence.com

Døde de tre dykkerne i Tsjernobyl?

Innholdsfortegnelse:

Døde de tre dykkerne i Tsjernobyl?
Døde de tre dykkerne i Tsjernobyl?

Video: Døde de tre dykkerne i Tsjernobyl?

Video: Døde de tre dykkerne i Tsjernobyl?
Video: Chernobyl | The 3 Men Who Saved Half Of Europe From Disaster | An Unbelievable Documentary 2024, Juli
Anonim

I flere tiår etter hendelsen ble det mye rapportert at de tre mennene svømte gjennom radioaktivt vann i nesten mørke, på mirakuløst vis lokaliserte ventilene selv etter at lommelykten deres hadde dødd, rømte, men viste allerede tegn på akutt strålingssyndrom (ARS) og bukket dessverre under for stråleforgiftning en kort stund …

Overlevde de 3 dykkerne Tsjernobyl?

De måtte gå gjennom radioaktivt vann og de visste at oppdraget deres kunne resultere i deres død. Men i motsetning til hva mange tror, mennene overlevde alle og levde inn i det 21. århundre og i motsetning til mange andre som var involvert i katastrofen.

Når døde Tsjernobyl-dykkerne?

I motsetning til rapporter om at de tre dykkerne døde av strålesyke som følge av handlingen deres, overlevde alle tre. Skiftleder Borys Baranov døde i 2005, mens Valery Bespalov og Oleksiy Ananenko, begge sjefingeniørene ved en av reaktorseksjonene, fortsatt er i live og bor i hovedstaden Kiev.

Dratt dykkere virkelig inn i Tsjernobyl?

Oleksiy Ananenko var en av de tre dykkerne som gikk under atomreaktoren i Tsjernobyl i 1986. I den anerkjente amerikanske miniserien Tsjernobyl blir Oleksiy Ananenko hyllet som en av tre menn som bidro til å avverge en enda større katastrofe etter den verste atomulykken i historien.

Døde likvidatorene i Tsjernobyl?

Ifølge Vyacheslav Grishin fra Chernobyl Union, hovedorganisasjonen av likvidatorer, " 25 000 av de russiske likvidatorene er døde og 70 000 funksjonshemmede, omtrent det samme i Ukraina, og 10 000 døde i Hviterussland og 25 000 funksjonshemmede", som utgjør tot alt 60 000 døde (10 % av de 600 000 likvidatorene) og 165 000 …

Anbefalt: