Logo no.boatexistence.com

Er genetiker en lege?

Innholdsfortegnelse:

Er genetiker en lege?
Er genetiker en lege?

Video: Er genetiker en lege?

Video: Er genetiker en lege?
Video: Dysautonomia & EDS Research Update 2024, Kan
Anonim

En genetiker er en lege som studerer gener og arv. Genetikere er interessert i: Hvordan gener fungerer.

Er en genetiker en lege?

Medisinsk genetiker:

Medisinske genetikere er medisinske leger med spesialisert opplæring i medisinsk genetikk. Medisinske genetikere vurderer, diagnostiserer og behandler individer og familier med ulike genetiske indikasjoner og/eller spesifikke genetiske tilstander.

Hva heter en genetikklege?

En medisinsk genetiker kan være kjent som en genetiker eller laboratoriefenetiker. En medisinsk genetiker kan også bruke navnet på en spesifikk genetisk spesialitet eller subspesialitet, for eksempel klinisk biokjemisk genetiker eller klinisk cytogenetiker.

Går en genetiker på medisinsk skole?

Aspirerende kliniske genetikere må fullføre et bachelorgradsprogram, og oppnå en doktor i medisin eller en doktor i osteopatisk medisin ved en medisinsk skole Etter å ha oppnådd en doktorgrad, deltar genetikere i en medisinsk residency i genetikk for å få spesialisert opplæring.

Trenger du en medisinsk grad for å bli genetiker?

En genetiker er noen som har en medisinsk grad eller en Ph. D. grad i realfag og fikk flere års spesialisert opplæring i genetikk via et postdoktorprogram innen feltet. … grad jobber ofte i diagnostiske genetiske testlaboratorier.

Anbefalt: